25 февруари 2010 г.

Пет съвета за сигурен и лесен архив на данните

  • Архивирайте редовно и достатъчно често. Записвайте архив на данните си поне веднъж месечно, а на информацията от критично значение ежеседмично или ежедневно.
  • Съхранявайте по няколко копия на архива. Никога не записвайте нов архив върху предишния - пазете няколко копия, така че да бъдете в състояние да възстановите информация от повече от една дата, ако е необходимо.
  • Архивирайте избирателно. Не е необходимо да правите пълен архив на цялата система. Защо да губите времето си да архивирате изпълними програмни файлове, когато лесно можете да ги преинсталирате от оригиналния диск в случай на проблем. Просто архивирайте работните си документи, електронна поща и други важни файлове. Архивирането на целия твърд диск отнема време и не е необходимо да се извършва всеки път.
  • Организирайте добре данните си. Архивирането е лесно, ако е налице правилна структура на папките с информация. По-бързо и лесно е да архивирате всичките си документи, ако са в една папка, отколкото ако са разхвърляни по целия диск. Когато всичките ви лични файлове са на едно място, е по-малко вероятно да пропуснете нещо, когато правите архива.
  • Обърнете се към нас за автоматизиране на вашия архив. Не е необходимо да копирате всички файлове ръчно. Случайно можете да пропуснете нещо или просто да направите грешка. Освен че отнема по-малко време, автоматизираният архив е по-надежден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар