1 май 2010 г.

Внесете ред в компютъра си с четири лесни стъпки

Запазването на голямо количество излишни файлове в компютъра е евтино, но може да затрудни намирането на необходимата ви информация и да ви донесе големи загуби и напразно пропиляно време. Ето няколко прости съвета как да поддържате подредена информацията на твърдия си диск.

Архивирайте и изтривайте старата информация

Ако не сте отваряли файловете в продължение на цяла година, едва ли ще ви се наложи да го направите. Така че съвсем спокойно бихте могли да ги изтриете. За да не се притеснявате, че нещо може да ви потрябва веднага след изтриването е добре да си направите папка архив и да ги преместите файловете там или да ги архивирате и запишете на DVD.

Използвайте „shortcuts” вместо да правите дубликати

Ако работите върху няколко проекта, всички от които използват даден документ , не правете копие на документа в папката на всеки проект. Вместо това определете папка, в която да държите оригинала и да направете „shortcut” към оригинала в останалите папки. Така няма да дублирате една и съща информация на няколко места и да разследвате коя е най-актуална.

Използвайте описателни имена за папките и документите

Звучи съвсем просто, но въпреки това много хора поставят на важни документи имена от рода на ”Document1.doc”. Изберете достaтъчно описателно име, така че да бъдете в състояние да разпознаете необходимия ви файл от пръв поглед.

Не запазвайте информация, която не Ви е необходима

Когато получите файл по имейла за преглед и коментар, обикновено го сваляте на компютъра си, правите нужните бележки, записвате го и го изпращате обратно. След като приключите с това, не е необходимо да продължавате да пазите файла на компютъра си. Създайте си папка за подобни неща и на определен период от време изтривайте файловете, натрупани в нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар