29 май 2010 г.

Съвети за намаляване на SPAM-а

1. Използвайте поне два имейл адреса – един за ежедневната си служебна или лична кореспонденция и един публичен за регистрация във форуми, онлайн чат, абониране за различни новини, пазаруване в Интернет.

2. Никога не публикувайте личния си имейл на публично достъпни източници.

3. Използвайте уникален имейл адрес. Нека имейлът ви е труден за отгатване от спамърите и лесен за запомняне от вашите партньори и приятели.

4. „Маскирайте” имейла си. Ако се налага да публикувате имейла си онлайн, маскирайте го, за да не бъде прихванат от автоматичните търсачки на спамърите. Ако публикувате имейла си на уеб сайт, нека бъде като картинка вместо като линк.

5. Третирайте публичния си адрес като временен. Спамърите сравнително бързо ще се доберат до него. Не се притеснявайте да го променяте често.

6. Винаги използвайте публичния си имейл за регистрация във форуми, онлайн чат, абониране за новини и промоции. Дори бихте могли да използвате няколко публични адреса за различните услуги.

7. Никога не отговаряйте на SPAM. Колкото повече отговаряте, толкова повече нежелана поща ще получавате.

8. Не правете опит да се отпишете от мейлинг списък. Понякога кликването на линк, който обещава да ви отпише, в действителност информира спамърите, че имейлът ви е валиден. Това означава, че ще получавате още повече нежелани писма от тях.

9. Използвайте решение за филтриране на нежеланата поща. Инсталирайте подходящо антиспам решение на компютъра си. Регистрирайте имейли само при доставчици, които осигуряват филтър за нежеланата поща

Няма коментари:

Публикуване на коментар