14 август 2010 г.

Прехвърляне на снимки от мобилния телефон

Повечето съвременни мобилни телефони имат вградена камера, а качеството на снимките, които се правят с тях става все по-добро. Ето как можете да прехвърлите снимките от мобилния си телефон на компютъра или да ги изпратите до друг телефон. Описаните възможности имат вариации за различните модели телефони, така че ако имате колебания проверете в ръководството на телефона си.

Съобщения със снимки (MMS)

Можете да изпратите снимки от своя телефон на телефона на други хора като изпратите съобщение със снимка - MMS.
За да изпратите снимка чрез MMS трябва телефонът ви да поддържа тази функция и да сте активирали настройките за MMS. Ако не сте направили това ще трябва да се свържете с мобилния си оператор и да ги активирате преди да започнете изпращането на снимките. За изпращането на MMS:

- отворете телефона си и да изберете Меню
- намерете Медия или Галерия
- след като харесате снимката, която искате да изпратите отидете на Опции и изберете Изпрати като съобщение
- посочете до кой от контактите в телефона си желаете да изпратите MMS
- натиснете OK и след това Изпрати

Кабел за данни

Друг начин за изпращане на снимки е да ги пренесете на компютъра си, откъдето да ги изпратите по имейл, пуснете онлайн или запишете на CD или DVD. За да копирате снимките на компютъра си можете да използвате кабел за връзка с телефона. Ако не сте получили такъв кабел при покупката на телефона си, бихте могли да го закупите допълнително. За различните телефони има различни видове кабели за данни, така че проверете какъв е съвместим с вашия.
След като свържете телефона и компютъра бихте могли да инсталирате софтуер за улеснение на трансфера и да започнете прехвърлянето на снимките.

Bluetooth

Все по-популярен начин за размяна на снимки, е безжичната технология наречена Bluetooth. Bluetooth-ът позволява лесно изпращане на снимки от телефона на лаптоп или настолен компютър. Компютърът, на който се изпращат също трябва да разполага с bluetooth за да ги получи.
Най-трудната част при тази технология е настройката на връзката на телефона с компютъра, но след като веднъж се направи изпращането на снимките е изключително лесно.
Чрез Bluetooth можете да изпращате снимки и на потребителите на други телефони без никакви допълнителни разходи каквито има при MMS-ите.

Имейл

Повечето мобилни телефони имат възможност за работа с имейл. По този начин можете да изпратите снимки на други хора или на собствения си адрес. Само трябва да еднократно да направите необходимите настройки за пощата. След по всяко време бихте могли да изпратите по имейл някоя снимка като просто я изберете и въведете адреса до който да се изпрати.

Преносими флаш карти

Голяма част от съвременните телефони имат слот за допълнителна памет, на която бихте могли да съхранявате на снимки, музика и други данни и чрез която лесно и бързо да пренесете снимки от телефона на компютъра. Много от преносимите компютри разполагат с карточетец, но ако в компютъра няма такъв може да се закупи допълнително.
За да пренесете снимки от телефона на компютъра просто трябва да извадите флаш картата от телефона и да я пъхнете в карточетеца. Компютърът ви ще я разпознае като отделно устройство и ще можете да копирате от нея желаните снимки. След това бихте могли да изтрие снимките от картата и да освободите място за нови.

2 коментара:

  1. Това си е пълна плява.Ясно е,че трябва да се свържат двете устройства за прехвърляне на данни.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, 6 години по-късно изглежда съвсем очевидно :)

    ОтговорИзтриване