5 декември 2010 г.

Син екран (BSOD) на Windows Server 2008 след обновяване на AVG (3290)

Всички, направили обновяване 3290 на антивирусната програма AVG Business на сървърите си след рестартиране получават син екран (BSOD) с грешка:
STOP: c0000135 {Unable To Locate Component}
This application has failed to start because MSVCR80.dll was not found.
Re-installing the application may fix this problem.
Проблема се състои в това, че библиотеката на Microsoft Visual C Runtime 8.0 не е включена. Ако все още не сте рестартирали от AVG препоръчват използването на файла http://update.avg.com/softw/10/update/fixcorex3.exe, който след инсталация предодвратява BSOD.

Решението на проблема е да се копира файла от работещ компютър (ако го няма се инсталира Visual C Runtime 8.0) на сървъра. Най-лесно това може да стане с Ubuntu 10.10 USB - поддържа почти всички RAID системи и почти всички мрежови карти.

Стъпки за решаване:
1. Свалете си Ubuntu 10.10 Desktop от http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
2. Ако разполагате с IPMI, iLO или подобен KVM over IP свържете ISO файла към него и заредете от него, иначе създайте зареждащо CD/DVD или USB с помощта на UNetbootin (http://unetbootin.sourceforge.net/).
3. След зареждането на Ubuntu настройте LAN интерфейса (Eth0 или Eth1) за достъп до Интернет или друг компютър и копирайте файла MSVCR80.dll на сървъра в папките c:\windows\system32\ и C:\Program Files (x86)\AVG\AVG10 и рестартирайте сървъра нормално. Операционната система ще се зареди и ще можете да опитате официалното решение на проблема от AVG (http://www.avg.com/eu-en/support).

Няма коментари:

Публикуване на коментар